گیفتینو | هدیه خاص

فواید بازی های تلفن همراه برای مغز که نمی دانستید

با اینکه هرکدام از ما در مورد مضرات انجام بازی های تلفن همراه و بازیهای کامپیوتری از کودکی مطالب زیادی از پدر و مادر و حتی رسانه و معلمان خود شنیده ایم، اما علم ثابت کرده که انجام بازی های دیجیتال مانند بازی های تلفن همراه نه تنها توانایی و عملکرد مغز ما را افزایش می دهند، بلکه استعدادها و توانایی‌های ذهنی کنونی ما را نیز حفظ می‌کنند.

در ادامه چند فایده برجسته انجام بازی های تلفن همراه را ذکر می کنیم:

1- تقویت مهارت حل مسئله

موفقیت در بیشتر بازی های دیجیتال مانند بازیهای تلفن همراه نیازمند مهارت حل مسئله در بازیکن می باشد، به این صورت که با ابزارهایی که طراح بازی در اختیار ما فرار می دهد، در زمانی محدود و معمولا کم باید بطور متوالی به حل مسائل و پیدا کردن راه حل بپردازیم. که این باعث می‌شود سازگاری و انعطاف‌پذیری ذهنی مان افزایش پیدا کند، و این دو مهارت کلید توانایی حل مسئله در هر زمینه‌ای هستند.

 

2- افزایش سرعت پردازش اطلاعات در مغز

در بسیاری از موقعیت‌های زندگی، توانایی در پردازش سریع اطلاعات ضروری است. به عنوان مثال راننده‌ها در معرض اطلاعات زیادی قرار دارند که بعضی از این اطلاعات دائما و به سرعت در حال تغییر هستند. رانند‌ه‌ها باید بتوانند سریع و دقیق تصمیم بگیرند، اما اصولا در فرایند تصمیم گیری سرعت، قربانیِ دقت عمل می‌شود. به زبان ساده اغلب تصمیماتی که به سرعت گرفته می شوند، دقت پایینی دارند.

بازی‌های تلفن همراه به این دلیل که دو دل بودن و تعلل کردن در تصمیم‌گیری مجازات به دنبال دارد، باعث پردازش سریع اطلاعات حسی و واکنش سریع به آنها می‌شوند. در نتیجه بازیکنان تشویق و یا به نوعی مجبور می‌شوند که زمان واکنشِ و تصمیم گیری خود را کمتر کنند.

تعدادی از مطالعات نشان داده‌اند که بازیکنان این بازی‌ها سریعتر از سایر انسانها به محرک‌ها واکنش نشان می‌دهند بدون اینکه از دقت شان کاسته شود. تقویت این مهارت فقط مربوط به بازی کردن یک بازی خاص نیست و در مورد اغلب بازی‌ها عمومیت دارد.  بنابراین اساسا بازیکنان اطلاعات را سریعتر از دیگران پردازش می‌کنند. سریع و در عین حال دقیق.

پس اگر می‌خواهید سرعت پردازش اطلاعات خود را بالا ببرید، از بازی کردن با تلفن همراه خود احساس بدی نداشته باشید.

 

3- تقویت توانایی انجام همزمان چند کار در یک زمان

تحقیقات پروفسور دافنه همچنین نشان می‌دهند که انجام بازی‌های تلفن همراه باعث افزایش تمرکز، توانایی‌های ذهنی و دیداری می‌شوند و فرد را برای انجام همزمان چند کار آماده می‌کنند. مدت زمان واکنش نشان دادن در افراد معمولی در حالی که چند کارِ همزمان به آنها سپرده شود، ٪۳۰ بیشتر از حالتی است که فقط در حال انجام یک کار هستند، اما در گیمر ها نسبت به حالت عادی این زمان فقط ٪۱۰ افزایش پیدا می‌کند، و این نشان می دهد انجام همزمان چند کار به مغز گیمرها نسبت به افراد عادی فشار کمتری وارد می کند.

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۳ در مجله نیچر  به چاپ رسید، نشان می‌دهد انجام یک بازی سه‌بعدیِ ساده مثل اتومبیل‌رانی در یک بازه‌ی ۴ هفته‌ای به مدت ۱۲ ساعت توانایی انجام همزمان چند کار را در فرد به مدت ۶ ماه افزایش می‌دهد. این افزایش توانایی در افراد ۲۰ تا ۷۰ ساله دیده شد و جالب است که عملکرد افراد بالای ۶۰ سال از این نظر نسبت به جوانان ۲۰ ساله‌ای که اصلا بازی نمی‌کردند بهتر بود! تواناهای ذهنی دیگری مثل حفظ تمرکز، حافظه و غیره هم بین سالمندان افزایش پیدا کرد.

روی هم رفته، بازی‌های تلفن همراه سه‌بعدی برای همه خصوصا افراد بالای ۵۰ سال، البته در صورتی که زیاده روی نشود، کارآمد هستند.

 

4- جلوگیری از زوال عقل با فعال نگه داشتن ذهن

همانطور که ورزش و فعال نگه داشتن بدن و عضلات باعث می شود با افزایش سن از کاهش توانایی جسمی جلوگیری شود، بازیهای کامپیوتری نیز با فعال نگه داشتن و به نوعی ورزش دادن مغز از زوال آن به دلایل مختلف از جمله بالا رفتن سن جلوگیری می کند.

تحقیقات نشان می‌دهد سالمندانی که ذهن فعالی دارند، ۲٫۶ برابر کمتر از سایرین با خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل رو‌به‌رو هستند. مطالعات زیادی نیز نقش بازی‌های کامپیوتری را در تقویت حافظه، افزایش طول عمر و بهبود خلق و خو به اثبات رسانده‌اند.

 

5- تقویت مهارت‌های دیداری و تصویر سازی سه بعدی در مغز

بازی‌های تلفن همراه باعث بهبود پردازش محرک‌های دیداری در بازیکنان می‌شوند. بازیکنان بازی‌های دیجیتال، نسبت به دیگران عملکرد بهتری در کارهای دیداری دارند. تحقیقات نشان می‌دهد بازیکنان عملکرد بهتری در دنبال کردن اشیاء، دنبال کردن چند شیء همزمان با هم، پیدا کردن تفاوت‌ها در تصاویر و تصویرسازی سه‌بعدی دارند.

در پی تحقیقاتی که در دانشگاه براون انجام گرفت، مشخص شد انجام بازی های موبایل و کامپیوتر هم مهارت‌های دیداری را تقویت می‌کند و هم باعث تقویت یادگیری تصویری می شود. در این مطالعه دانشمندان دریافتند که انجام این بازی ها با یادگیری دیداری ارتباط دارد و این بازیکنان زودتر از آدم‌های عادی مهارت‌های دیداری را فرا می گیرند. مهارت‌هایی که طی بازی کردن به دست می‌آیند، معمولا دائمی هستند و اصولا باعث تغییر در روند پردازش مغز می‌شوند.

 

6- تمرین تبدیل شکست به پیروزی

میل به ادامه بازی بعد از هر شکست در بازی، بارها و بارها، به نوعی تمرین برای تبدیل شکست به پیروزی در چالش های زندگی واقعی است. این تمرین ذهنی مغز ما را برای مواجه با شکست های احتمالی و واقعی در زندگی آماده می کند و ریسک پذیری ما را برای انتخاب هایمان در زندگی بالا می برد. در واقع تمرینی به نام بازی های دیجیتال محدودیتهای ذهنی ما را در زمینه تصمیم گیری کمتر کرده و از این طریق احتمال موفقیت از راههای با ریسک بالاتر را برای ما بیشتر می کند.

 

7- تقویت حافظه

خانم پروفسور دافنه که متخصص مغز و علوم شناختی است و بیش از ۲۰ تحقیق در زمینه‌ی بازی‌های کامپیوتری انجام داده است، می‌گوید: بازی‌های کامپیوتری به میزان زیادی باعث جلوگیری از زوال عقل می‌شوند. همچنین دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا طی مطالعه ایی دریافتند که بازی‌های کامپیوتری سه‌بعدی می‌توانند باعث تقویت حافظه شوند. آنها افراد مورد آزمایش خود را به دو گروه تقسیم کردند: یک گروه نیم ساعت در روز به مدت دو هفته بازی‌های کامپیوتری دوبُعدی و گروه دیگر نیم ساعت در روز بازی‌های کامپیوتری سه‌بعدی انجام می دادند. قبل از آزمایش و بعد از آزمایش از همه‌ی افراد تست سنجش حافظه گرفتند. گروهی که بازی‌های دوبعدی انجام می‌دادند هیچ پیشرفتی نداشتند اما گروهی که بازی‌های سه‌بعدی انجام داده بودند تا ۱۲٪ عملکرد حافظه شان بهتر شده بود. شاید این ۱۲٪ به نظرتان کافی نباشد اما جالب است بدانید که قدرت حافظه افراد از ۴۵ تا ۷۰ سالگی تنها به میزان ۱۲٪ کاهش می‌یابد. پژوهشگران قبلا هم اثبات کرده بودند که سروکار داشتن با محیط‌های سه‌بعدی باعث افزایش رشد سلول‌های عصبی و افزایش حجم ناحیه هیپوکامپ در مغز می‌شود.

اگر از آن دسته افرادی هستید که می‌ترسید روزی زوال عقل بگیرید یا در حال حاضر از این بیماری رنج می‌برید، بهتر است روزانه زمانی را برای انجام بازی های تلفن همراه در نظر بگیرید.

خروج از نسخه موبایل